בריכת שחייה טבעית ללא כימיקלים
בריכות שחייה טבעיות – בריכת שחיה טבעית היא בעצם אגן מים מלאכותי אקולוגי.הדור הבא של בריכות השחייה ללא כימיקלים

אז מהי בעצם בריכת שחייה טבעית ללא כימיקלים?
בריכת שחיה טבעית היא בעצם אגן מים מלאכותי אקולוגי.
התהליכים המתקיימים בבריכה הטבעית מחקים את פעולתו של הטבע כדי לשמר את איכות המים ללא שימוש בחומרי חיטוי רעילים. יחד עם זאת – בריכה אקולוגית מעשה ידי אדם צריכה בדרך כלל לעמוד באילוצים הכרוכים ב״ביות״ שלה – כמו הצורך לשמור על מפלס מים אחיד וקבוע והרצון לשמור על מים צלולים ואיכותיים באופן רציף במשך כל ימות השנה.
כדי לקיים את אלה, הבריכה הטבעית צריכה לכלול מערכת פיצוי ששומרת על מפלס המים, מערכת הפעלה הידראולית שמניעה את המים, מערכת סינון ששומרת על צלילות המים ומערכת להמרת החנקות שתפקידה למנוע היווצרות אמוניה.
אין סיבה לשחות עם חומרים רעילים במים!
הכלור מגיב לחומרים שונים המופרשים מבני אדם כמו שתן, זיעה, מוצרי קוסמטיקה, ואף מקדם הגנה. כתוצאה מהתהליך הכימי המתרחש בין הכלור לחומרים הללו נוצרות תרכובות המכונות DBP's, שהן למעשה תוצרי לוואי של תהליך החיטוי.
חוקרים עדיין מנסים להבין כיצד הגוף מגיב לחשיפה ל-DBP's, וכאמור, טרם התקבעה הסכמה כללית בעניין. בכמה מחקרים נטען כי חשיפה לאדי התרכובות לאורך זמן מזיקה לריאות ועלולה לפגוע בדרכי הנשימה. בנוסף נמצא כי התרכובות הגבירו את הסיכוי לסרטן בקרב עכברי מעבדה ואף גרמו לנזק לדנ"א של תאי יונקים בניסויי מעבדה.
בשנת 2010, צוות חוקרים מברצלונה ערך שלוש בדיקות כדי לבחון השפעות שונות של חשיפה למים מחוטאים בכלור ולהשפעות תרכובות הלוואי של החיטוי. "חקרנו כימיקלים במים באופן כללי, לא רק בבריכות שחייה", אמר לאתר WebMD ד"ר מאנוליס קוגיבנאס מהמרכז לחקר אפידמיולוגיה סביבתית בברצלונה, לאחר פרסום המחקר.
במחקר הראשון שערך הצוות, נבדקו 49 שחיינים מבוגרים לאחר ששחו 40 דקות בבריכה מקורה שעברה חיטוי בכלור. לאחר השחייה, חיפשו המדענים ביומרקרים (סמנים ביולוגיים להימצאות מחלה) בגופם של השחיינים, שנמצאו בעבר כקשורים לסרטן. "מצאנו עלייה של פי חמישה בהימצאותם של הסימנים הביולוגיים הקשורים לסיכון למחלת הסרטן", אמר ד"ר קוגיבנאס.
עם זאת, הוא מזהיר שלא לקפוץ למסקנות חד משמעיות. "זה לא אומר שאצל כל השחיינים הסיכון לחלות בסרטן יגבר פי חמישה. זה פשוט אומר כי לאחר שחייה של 40 דקות בבריכה עם כלור, כמות הסמן הזה בדם, שמחקרים אחרים מצאו קשר בינו לבין סיכון לתחלואה בסרטן, גוברת", הסביר.
גם ד"ר אנדרו צ'דיין, שחיין לשעבר וכימאי, הסביר בראיון לניו יורק טיימס כי אין ראיות חד משמעיות לנזקים לטווח ארוך של התרכובות שאותרו. עם זאת, הוא מדגיש כי "הדבר המדאיג הוא שרבות מהתרכובות לא נחקרו בכלל". זו הסיבה שלא ידוע מהם הנזקים הפוטנציאליים שלהן. את החומרים הללו ניתן לספוג דרך העור, לבלוע, ומאחר והכימיקלים מתאדים לאוויר, אפשר גם לשאוף אותם.
החוקרים הבהירו כי הם ממליצים לשחיינים להמשיך לשחות, ועל חוקרים להמשיך לחקור את הנושא כדי להמליץ על דרכים להפחתת הסכנות שבשחייה. יחד עם זאת, החוקרים ספגו ביקורת על כשלים בהתנהלותם, בהם העובדה שלא סיפקו פרטים על תחזוקת הבריכה, שכן כמויות הכלור יכולות להשתנות באופן משמעותי והתקנים משתנים בהתאם למדינה ולכמות המתרחצים.
בעיות נשימה אצל ילדים?
היבט נוסף שבחנו חוקרים בחשיפה לכלור הוא השפעות על מערכת הנשימה, בפרט אצל ילדים. גם כאן אין תשובות חד-משמעיות, למרות שנערכו כמה בחינות מעמיקות של הנושא. מחקרים שנערכו בהולנד ובלגיה דיווחו על סיכון גבוה יותר לפתח בעיות במערכת הנשימה בקרב ילדים שנחשפו בתדירות גבוהה לבריכות עם כלור לפני גיל שנתיים, כמו אסתמה, אלרגיות הקשורות למערכת הנשימה וברונכיטיס.
מחקר נוסף קשר בין חשיפה בילדות המוקדמת לבריכות עם כלור לשיעורים גבוהים יותר של אקזמה ודלקות בדרכי הנשימה. יחד עם זאת, מחקרים אחרים שנערכו במדינות כמו גרמניה, איטליה, ספרד ובריטניה לא מצאו קשר בין חשיפה לכלור ולבעיות במערכת הנשימה.
במחקר משנת 2011, שעקב אחר 5,700 ילדים בבריטניה, לא נמצאו עדויות לכך ששחייה תכופה בבריכה המחוטאת בכלור העלתה את הסיכון לאסטמה. חשוב לזכור כי ייתכן שהפער בנתונים נגרם גם בגלל העובדה שהתקן של כמות הכלור בבריכות שונה בכל מדינה.
איך פועלת מערכת ההפעלה בשטח?
מערכת ההפעלה פשוטה לתחזוקה ולהפעלה ומבוססת על 4 עקרונות מרכזיים: מערכת הידראולית עם זרימה מוקפדת המשלבת ניקוי יעיל עם חימצון מים יעיל; מערכת סינון מיקרונית המנקה את רוב החלקיקים במים גם כאלה שהעין לא רואה; מערכת המרה ביולוגית עם חיידקים ׳ידידותיים׳ שאוכלים את החלקיקים שהמסנן לא תפס וחומרים אורגנים מומסים; ומערכת צריבה פתוגנית יעילה שהורגת חיידקים לא רצויים.
שילוב נכון של כל מרכיבי המערכת מזרים לבריכה מים נקיים, צלולים ואיכותיים בכל עונות השנה ללא קשר לעומס הסביבתי. המערכת פועלת בלחצים נמוכים ולכן חוסכת משמעותית בצריכת החשמל לעומת בריכות הכלור והמלח, ויכולה לפעול גם במשק סולרי. זו המערכת הטבעית היחידה שמבטיחה שלא תתפתח ירוקת בבריכה, שפועלת גם באקלים ים תיכוני חם.
במסגרת השירות שלנו, אנחנו מנטרים את איכות המים על בסיס קבוע. בישראל עדיין אין תקן לבריכות שחייה טבעיות ללא כימיקלים. על כן, אנחנו מתייחסים לתקנים המחמירים ביותר באירופה ומוודאים שהבריכות שלנו עומדות בסטנדרט מחמיר אף יותר.
אם יש לי כבר בריכה בבית של כלור או מלח, האם ניתן להפוך אותה לבריכה טבעית?
אפשר בהחלט להחליף מערכת כלור או מלח למערכת של בריכה טבעית ללא כימיקלים (למעט בריכות INTEX). הפעולה מתאפשרת בחלק גדול מבריכות שנבנו באופן מקצועי ותלויה בבדיקה מקדימה. בדרך כלל אין צורך בשינוי התשתית הקיימת כמו הצנרת וחדר המכונות, אלא רק בהחלפת מערכת ההפעלה בחדר המכונות. בבריכות חדשות אנחנו נותנים מענה מלא משלב תכנון הבריכה ועד לשלב הביצוע, כולל איטום, חיפוי, כיסוי, חימום וכל הציוד הנלווה. יש לנו צוות טכני מקצועי שמורכב מאנשי שטח מסורים ומהנדסי מים שמכירים כל בורג במערכת ומספקים שירותי תחזוקה שכוללים בדיקות מערכת שוטפות, בקרה ואחריות על מצב המים. אנחנו פה בשביל כל מה שהלקוח צריך כדי שתהיה לו בריכה טבעית צלולה ובריאה.
מוכנים לקפוץ למים?
צרו עמנו קשר והבריכה שלכם בדרך:
053-4847766 שלוחה 2





